Ting man bør vide inden man udlejer lejlighed

Højt hus

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være en besværlig process at skulle leje sin lejlighed ud. Der er mange faktorer, man skal tage til eftertanke, og regler, der skal overholdes. Man kan leje hele lejligheden ud, men også bare enkelte værelser i lejligheden, hvor lejeren i flere tilfælde ville skulle dele køkken og badeværelse med en eller flere andre lejere. Lejen for lejligheden eller værelset skal fastsættes sådan, at den er rimelig i forhold til lejlighedens tilstand og generelle værdi. Flere vælger at udleje et værelse i en lejlighed hvis de skal i praktik, på udveksling eller lignende.   

Udlejning af lejlighed

Der kan være flere grunde til, at man skal udleje sin lejlighed i en længere eller kortere periode. Hvis man bor i en lejlighed, som udelukkende er til beboelse, så må man frit leje sin lejlighed ud i op til 2 år. Især i større byer, er der stor efterspørgsel efter lejligheder. Udlejning af ens lejlighed kan være en god indtægtskilde.   

Kom godt i gang helt fra start

Før man skal udleje lejlighed er der en række beslutninger, der skal tages. En af de mere væsentlige beslutninger er, om man ønsker at udleje lejligheden i en kortere periode eller på ubestemt tid. Hvis man ønsker kun at udleje lejligheden i en kortere periode, kan det være en god idé at have en ordentligt grund til dette. Det kan være, at man selv flytter ud i denne periode, og man herefter skal bo i lejligheden igen efterfølgende. En af de vigtigste beslutninger er helt klart, hvilken lejer, du ønsker at udleje lejligheden til. Når man skal vælge lejer, skal man også tage sine naboer med til eftertanke. Bor der ældre omkring lejligheden, er det bedst at vælge en stille lejer, som ikke fester til langt ud på natten, for at holde sig gode venner med naboerne. Man skal så vidt muligt prøve og finde en, der passer ind i ejendommen. 

Vurdering af lejligheden

Med en vurdering af lejligheden, kan man sørge for, at man ikke kommer til at sætte lejen for lejligheden enten for dyrt eller for billigt. Kommer man til at sætte prisen for dyrt, kan det være næsten umuligt at tiltrække potentielle lejere. Når lejligheden skal vurderes er det vigtigt, at der er rent og ryddet op. Det er ikke nødvendigt at bruge mange penge på at renovere dele af lejligheden som f.eks. køkkenet, da det i længden ikke kan betale sig.