Sådan vælger du det rigtige lys til badeværelset

Af gode grunde er badeværelset formegentlig det rum i hjemmet, hvor der kommer mindst naturligt lys ind. Derfor spiller det en ekstra stor rolle, hvilket lys du vælger til dit badeværelse. Læs med her for at blive klogere på, hvordan du vælger den rigtige belysning til dit badeværelse eller dit toilet.

Skab en hyggelig stemning med væglamper

Selvom væglamper måske ikke lige er det første man kommer til at tænke på, når man tænker på belysning til badeværelset, kan du med de rette væglamper på dit badeværelse skabe en mere varm og hyggelig stemning. Selvom man befinder sig i et hyggeligt hjem, har mange toiletter eller badeværelser det med at bære præg af en meget kold og klinisk stemning, da der er tænkt alt for meget på det praktiske og ikke nok på det dekorative. Væglamper kan altså være med til give dit badeværelse et element af hygge.

Husk at se på IP-værdien

Så tænker du måske: ”Hvad betyder IP-værdi overhovedet? ”. IP værdien, også kaldet IP-klassificering, står for Ingress Protection og betegner lampens evne til at tåle vand og støv. Jo højere lampens IP-værdi er, jo mere vånd og støv kan lampen tåle. De helt almindelige lamper til indedørs brug, har en IP-værdi på 20. Herfra stiger det gradvist. De mest vandtætte udendørslamper, der kan lyse under vand, har en IP68 klassifikation. Når du kigger efter badeværelseslamper, er det vigtigt at de har en værdi på IP44 eller derover. Dette betyder at de tåler vandsprøjt. Du kan naturligvis også snildt bruge lamper der er beregnet til udendørsbrug så længe IP værdien bare er på 44 eller derover.

Tænk på det generelle rumlys

Den generelle rumbelysning betyder rigtigt meget, når det kommer til lyset på badeværelset. Vores aktiviteter på badeværelset kræver som regel et grundigt lys, så derfor gælder det om at vælge nogle badeværelseslamper, der kan give et godt fordelt lys ud i så stor en del af lokalet som muligt. Dette får du på bedst mulig vis med lys fra oven. Dette kan eksempelvis være indbygningsspots i loftet eller loftslamper i form af eksempelvis plafonder. Både spots og plafonder sørger for en rigtig god generel rumbelysning, som spredes til en stor del af lokalet. Indbygningsspots kan placeres flere steder på dit badeværelse. Du kan både bruge dem i brusekabinen, over spejlet, eller centralt i lokalet, hvor de vil fordele lyset så bredt som overhovedet muligt.