Hvad skal man overveje før køb af markise?

Markise

Hvis du har besluttet dig for at købe en markise, så er næste skridt naturligvis at finde den rette for dit vedkommende. Det er dog ikke altid, at det er helt så let, som det lyder til at være. Det skyldes, at der er stor forskel på de markiser, du finder på det danske marked.

Af denne grund er der også en række ting, der bør tages op til overvejelse, inden du sætter jagten ind. Ved at forberede dig, vil du have meget lettere ved at finde den rette markise til dine behov. Derfor kan det kun anbefales, at du sætter tid af til dette.

Vigtige overvejelser inden køb af markise

Du kan finde rigtig mange markiser på det danske marked, som adskiller sig fra hinanden i forhold til både størrelse, farve, konstruktion og meget andet. Derfor er det vigtigt at vælge en markise, der både passer til dine behov, men også til bygning og terrasse.

Står du overfor at skulle købe en markise til enten din terrasse eller altan, er der derfor flere overvejelser, der er vigtige at gøre sig. Blandt andet er det vigtigt at gøre sig følgende overvejelser:

  • Hvad er dine krav til udseendet?
  • Hvor stor skal den være?
  • Hvilke materialer skal din markise være lavet af?
  • Skal den have en knækarm eller faldarm?
  • Skal den være udstyret med en motor?
  • Vil du have, at den har en kassetteboks?
  • Har du krav til ekstraudstyr?

Det er også værd at nævne, at der i kommunens lokalplan eller i servitutter for din ejendom kan være regler for din markise. Det kan også være, at du slet ikke må montere en markise ved din bolig. Det vil typisk kun være tilfældet, hvis du bor i en etageejendom.

Hvad koster en markise?

Det er svært at give et konkret svar på dette, da priserne varierer rigtig meget. Derfor vil det i høj grad være dine krav og behov, der kommer til at definere den endelige pris. Nogle af de billigste modeller kan fås til et par tusinde kroner, mens dyrere modeller kan koste over 20.000 kr.

Hvis du vil være sikker på at gøre et godt køb, så kan det kun anbefales, at du undersøger dine muligheder nøje. Sørger du for at gøre dette, nedbringer du risikoen for at vælge en dyr markise.

Gode markise priser finder du her, hvis du vil være på den sikre side. Ønsker du at se markisen i en butik først, er det naturligvis udelukket, at du kan købe den på nettet.