4 tips til at sikre din bolig mens du er på ferie

Nøgle i døren

Det er så dejligt at komme på ferie og opleve nye steder. Men det er også utroligt dejligt at vide, at ens bolig er sikret, mens man er ude at opleve verdenen, hvad enten man bare er en smuttur i Lübeck eller er taget på en 3-4 ugers lang ferie til Thailand. Derfor er det en god idé at tjekke op på, om du nu har husket alle sikkerhedsforanstaltninger, så du kan tage trygt på ferie. 

Timet lys

Ferierne er en af de tidspunkter, hvor der sker flest indbrud, og det er netop også derfor vigtigt at sikre sin bolig, inden man tager på ferie. Med timet lys kan man signalere til de folk, der nu måtte komme forbi, at der er nogle hjemme. 

Du kan f.eks. sætte en lampe i gang hver dag på samme tidspunkt. Det sikrer dig ikke fuldstændigt mod indbrud, men det er en god start, da tyvene så måske tror, at der er nogle hjemme. 

Alarmsystem

Et alarmsystem kan derudover også være en effektiv måde at holde tyvene væk på. Der er stor forskel på de forskellige alarmsystemer, og man kan derfor både få nogle med kameraer og alarmen selvfølgelig. Det, der desuden er smart ved et alarmsystem, er, at alarmfirmaet med det samme kan se, når der er gået en alarm, og de rykker derfor ud for at se, hvad der er foregået. 

Selvom at tyvene måske ikke bliver fanget på færds gerning er det stor hjælp for politiet, hvis du har haft kameraer hængende, så de kan se, hvem der lavede indbruddet. For at være godt beskyttet behøver man dog ikke at have kameraer i hele sit hus. Normalt sættes de kun ved indgangene, hvor tyvene normalt kommer ind. 

Det er derudover muligt at få forskellige klistermærker, som man kan sætte ved hoveddøren. Disse klistermærker signalerer, at dit hus har en alarm med kamera, og dette kan forhåbentligt også være med til at få tyvene til at holde sig væk. 

Stil ikke værdigenstande, så man se dem

Tyve vælger de huse, der er attraktive, og derfor gælder det om, ikke at have værdigenstande til at stå, så man kan se dem. Det kunne derfor være en god ide at trække gardinerne for, så man ikke kan se fjernsynet, og derudover kunne det også være en god ide at flytte den flotte og dyre bordlampe væk fra vindueskarmen. Når tyvene ikke kan se, hvad der gemmer sig i huset, er de måske mindre tilbøjelige til at vælge netop dette hus. 

En god lås

Det er næsten umuligt at sikre sin bolig fuldstændig imod indbrud, da tyve er virkeligt dygtige. Men det giver meget tryghed, at man ved, at man har det bedste udstyr hvis nu, man skulle være så uheldig, at der var nogle, der prøvede at bryde ind. Med den bedste lås er man også et skridt tættere på et sikkert hjem. Det kan altså være en god ide at få skiftet jeres lås, hvis I er tvivl om, om den er helt sikker nok. Med disse råd har I gjort alt, hvad I kunne for at stoppe tyven.