Gode råd til oprydning der skaber plads i hjemmet

Oprydning i hjemmet

Det er nok de færreste, hvis hus står knivskarpt året rundt – i hvert fald ifølge dem selv. For dem er der altid mulighed for, at man kan rydde noget op. Man bør dog se kritisk på sine evner til at kreere mere rum i huset eller lejligheden. Ofte ender tingene et andet sted, hvor de fylder lige så meget, som de gjorde før. Det kan altid betale sig at se på, hvordan man kan få udnyttet den allerede eksisterende plads bedre. Her finder du et par råd til, hvordan det kan gøres mere overskueligt at gå huset igennem.

Få en bekendt til at hjælpe

Det er ikke alle, der er lige gode til at se kritisk på, hvilke ting der har værdi for dem. Det gælder både, når det kommer til affektionsværdi og værdi i form af funktion. Derfor kan det være en god idé at invitere en ven eller bekendt forbi for at hjælpe. Når de kommer forbi, skal de instrueres i, at de har mulighed for at fortælle, hvilke ting de synes, man bør skille sig af med. Når det finder sted, så kan du som ejer argumentere for, hvorfor du har tingen. Hvis din ven ikke køber argumentet, bør du skille dig af med genstanden. Det kan være en god måde at blive mere objektiv omkring sine ejendele. Er man ikke sikker, så kan det være en god idé at sove på det. Der er ingen skam i at have en kasse med ting, der skaber tvivl.

Gør brug af væggene

Det er en god idé at lade vennen vurdere de ting, der ikke bør holdes, idet de træder ind i entréen. På den måde sørger man for at få reelle førstehåndsindtryk. Man kan også skabe plads til flere ting ved at gøre brug af væggene. Netop i entréen har mange sko, der ligger ud over det hele. Her kan sko opbevaring være en smart måde at åbne op ved indgangen. Der er mange ting, der kunne fylde mindre, hvis man har et praktisk reolsystem i stuen. Og i køkkenet kan man overveje, om en krydderihylde giver mere plads på køkkenbordet. Husk at væggene ikke blot kan benyttes til kunst.

Fordel arbejdet over længere tid med delmål

Måske trænger hjemmet til en ordentlig omgang. Det kan være en stor mundfuld, hvorfor mange udskyder det. Måske udskydes det endda flere gange. Pludselig er der gået flere måneder, og det er ikke længere bare en simpel forårsrengøring. Når du står i sådan en situation, kan det være smart at sætte sig selv nogle delmål og regler. Det kræver en vis disciplin, men det er en effektiv strategi.Man kan give sig selv en regel, der fortæller, at man skal bruge ti minutter om dagen i de næste to uger.

Når den tid er forbi, så er der pludselig blevet brugt over to timer på effektiv oprydning. Har man flere sæt hænder i hjemmet, og man alle hjælpes ad, så nås der rigtig meget på kort tid. Det kan også være en god idé at give sig selv nogle mål for, hvor mange ting man kan skille sig af med eller donere til andre, der kan have mere brug af det. Du kan for eksempel starte med at lægge én ting til side hver dag, som kan doneres. Det kunne måske være et stykke tøj, der ikke har været ude af klædeskabet i et år.