7 gode råd – sådan får du et eksklusivt look i badeværelset

Eksklusivt badeværelse

Planlæg dine farver

Farver er altid vigtige når du skal indrette din bolig, og et eksklusivt look i badeværelset er ikke undtaget dette. Inden du handler møbler, maling og andet bør du lave et skema over hvilke farver du ønsker at bruge. 

På badeværelset er det desuden ekstra lækkert hvis du bruger naturlige og jordlige farver. Cremede hvide farver og lyse brunlige nuancer er ofte vejen. Vil du have lidt reel farve, kan du også smide en pastel ind hist og her.

God opbevaring

Et lækkert og eksklusivt designet badeværelse kan hurtigt ødelægges hvis der roder. Rod er selvfølgelig noget d undgår ved god oprydning, men du kan hjælpe dig selv, og andre brugere af badeværelset, ved at sørge for god opbevaringsplads til alt.

Dette betyder lækre boxe og andet til ting du vil have lige ved hånden som tandbørster og barbermaskine. En lækker ting til tandbørster for eksempel er at vælge nogle flotte kopper eller krus i et lækkert materiale som træ eller emalje. 

Match dit armatur

Der findes alle mulige slags tommelfingerregler når det kommer til indretning, og badeværelset er ingen undtagelse. En af de vigtigste tommelfingerregler, særligt hvis du går efter eksklusivitet, omhandler armaturet.

Det er nemlig vigtigt at dit armatur matcher. Altså har du en messing håndvask, bør bruseren også være messing eller messinglignende. Sans for detaljen er vigtig her, så sørg for at gennemarbejde det, for eksempel kan du også vælge et linjeafløb i messing til at matche resten.

Fliser er hot

En trend der virkelig har taget fart indenfor badeværelsesdesign de seneste år har været fliser. Det hele er blevet lidt retro og det kan du med fordel hoppe med på, og dermed både give dit badeværelse et eksklusivt, men også retro-moderne look.

Igen er der en god tommelfingerregel der gælder, og denne kommer i direkte forlængelse af den foregående. Fliser skal nemlig også gerne matche armaturet, men på en særlig måde. Har du mat armatur bør du nemlig have glatte fliser og omvendt.

Brug træ

Et eksklusivt badeværelse er også et naturligt badeværelse. Det kan godt være du gerne vil gå efter et lidt industrielt og råt look, men pas på metallet og andre ”kolde” materialer ikke tager overhånd. Træ er altid en god modvægt til dette.

Og træ kan bruges på så mange måder. Måske du kan finde en flot bordplade i træ. Måske du har en gammel træstige der kan holde håndklæder og lignende. Så længe du sørger for at holde lidt væk fra de vådere dele af badeværelset, er det en sikker vinder.

Hiv planterne indenfor

Planter er en anden stor indretningstrend du med fordel kan hive ind i badeværelset. Planter giver altid et lækkert look der virkelig bidrager til eksklusiviteten. Desuden giver de for mange ro i sjælen og bidrager til en god, afslappet stemning på badeværelset. 

Det er dog ikke alle planter der trives i det ofte varme og lidt fugtige badeværelse, mens andre stortrives. Undersøg derfor hvilke planter der passer bedst på badet før du træffer dit endelige valg.

Nyt og gammelt, side om side

Sidste gode råd til hvordan du opnår et eksklusivt look i badeværelset, er at se på de ting du stiller derind. Genbrug og genbrugsfund er virkelig blevet det nye sort indenfor boligindretning og dette passer særligt godt på badeværelset.At kombinere nyt og gammelt er en stensikker vej til et lækkert, eksklusivt badeværelse. Sæt for eksempel gamle knagerækker op til håndklæder, eller find en flot, gammel avisholder til at putte magasiner og andet læsestof i. Kun fantasien, og genbrugsbutikkerne, sætter grænsen.