4 gode idéer til en rustik indretning

Boligindretning er en ting som mange mennesker vælger at gå i dybden med. Hvordan man indretter sin bolig afspejler nemlig hvem vi er som personer, og her kan vi både vise omverdenen at vi er moderigtige, miljøbevidste og kreative. Især kan en rustik indretning virkelig danner rammerne om et unikt hjem med en særlig atmosfære.

Her får du 4 gode idéer til, hvordan du giver dit hjem et rustikt og anderledes look.

1. Tag rejserne ind i stuen

Når man skal skabe et hjem, hvor man føler sig godt tilpas og som samtidig afspejler hvem man er som person, så er det vigtigt at inddrage elementer fra ens erfaringer, oplevelser og dagligdag.

Mange rejser til eksotiske destinationer er med til at forme os som mennesker og give os ny viden omkring kultur, mennesker og samfund. Mange tager ting med hjem fra rejserne for ikke at glemme de gode oplevelser og for at tage noget af det store udland med ind i stuen.

Har man f.eks. været i et asiatisk land, så vil hjemmet ofte bære præg af dette. Måske har man taget nogle orientalske pudebetræk med hjem, en Buddha-lysestage eller et farvestrålende vægtæppe.

På samme måde kan man lade sig inspirere af Frankrigs famøse vinindustri og tage det rustikke udseende fra vingårdene med ind i hjemmet.

Vintønder er nemlig en fremragende idé til den rustikke indretning, og de kan både bruges som hjemmebar, vinholder, boghylde eller noget helt fjerde.

Tøndernes rå fremtoning med ubehandlet træ og industrielle metalringe kan give nyt liv til stuen, hobbyrummet eller vinkælderen. Udover at pryde hjemmet på en spændende og kreativ måde, så er vintønderne genbrugsprodukter med en særlig historie, hvilket giver indretningen et ekstra lag.

De unikke vintønder kan købes hos Havehandel.dk, hvor man kan finde netop den tønde som passer bedst i det pågældende rum.

2. Lad dig inspirere af fabrikker og industri

Ønsker du at give dit hjem mere kant og et mere råt udseende, så kan du med fordel søge inspiration i industriens verden.

Når man taler om boligindretning og tidens tendenser, så er især New Yorker-stilen populær. Her refereres der til den typiske stil fra moderne lejligheder i New York i USA. Disse lejligheder ligger oftest i tidligere fabriksbygninger, og er derfor omkranset af sjæl og historie.

Lejlighederne har som regel højt til loftet, væggene består af rå mursten eller beton og de er tit udstyret med gamle elementer fra fabrikstiden som eksempelvis metaltrapper, fabriksvinduer af støbejern eller gamle retro værkstedslamper.

Denne stil er meget populær, og ønsker man selv at gå New Yorker-vejen, så kan man med fordel kigge sig om efter brugte genstande fra fabrikker, værksteder eller stalde.

3. Giv tingene en ny funktion

Er det det rå udseende man går efter, så kan et godt tiltag være at give visse brugte genstande en ny funktion.

En halv vintønde kan f.eks. blive et funktionelt og rustikt sofabord, en taburet eller en plantekasse.

Er man lidt fiks med hænderne eller kender man nogen der er, så kan man også bruge et gammelt stel fra en cykel til nogle anderledes bordben eller en holder til tøj. Metallet fra cyklen giver samme stemning som fabriksgenstande, og det er en kreativ løsning til et anderledes hjem.

Skal man skabe rumdelere eller alternative løsninger til et walk-in closet, så kan man med fordel overveje brugen af brugte staldvinduer eller lignende. Vinduer med rammer i støbejern kan bygges om til transparente vægge, som man f.eks. kan bruge hvis man skal lave en opdeling mellem stue og kontor i samme lokale.

At vælge disse løsninger er både en bæredygtig måde at anskue boligindretningen på, samtidig med at det tit kan gøres billigt, da materialerne er brugte og måske har lidt patina.

4. Tag naturen ind med store planter

At skabe et rustikt udtryk i hjemmet behøver ikke at betyde at stemningen bliver kold. Det rå og rustikke look kan nemlig blødes lidt op med planter.

Her bør du tænke over hvilke planter du vælger, så du ikke går på kompromis med den røde tråd i din indretning.

Går du efter det rustikke look, så kan det være en god idé med store planter med store blade og i store krukker. Den slags grønne planter er både smukke at se på, de giver et bedre indeklima og så har de wow-effekt.

Det er særdeles moderne med planter hvor man kan ane rodnettet, hvor stammen er tyk eller hvor bladene og blomsterne er vilde. Den slags planter giver os følelsen af at naturen er tættere på og at vi er bedre i kontakt med omgivelserne.

Generelt er der en større interesse for planter og blomster i dag end der tidligere har været, og flere og flere mennesker finder det spændende med selv at dyrke og pleje anderledes og eksotiske planter.

På den måde er det blevet mere udbredt med personificerede planter i hjemmet, hvor vi har dyrket deres historie og oprindelse og kastet os ud i at give dem de bedste forhold for at spire og vokse.