Indret din bolig med dansk design

Lamper

Dette indhold er sponsoreret. 

Er du glad for danske designklassikere, eller mangler du gode idéer til indretning af boligen, så kan du med fordel læse med her. Der findes mange designklassikere, og Danmark har efterhånden opnået stor international anerkendelse for sine mange dygtige designere gennem tiden. Og selvom mange designklassikere umiddelbart koster mange penge, er det ofte en god investering. Du er nemlig sikret en god kvalitet, at det holder længe og værdien falder ikke synderligt meget, hvis du senere ønsker at sælge. 

Hvorfor vælge en Verner Panton lampe? 

En af de helt store designere, Verner Panton, har designet et hav af klassikere, som de fleste kan genkende og drømmer om at eje i et eller andet omfang. Særligt det store udvalg af lamper fra Verner Panton er populære blandt danskerne, og det er der flere grunde til. Først og fremmest er lamperne kendetegnet ved deres runde former, og særligt lampe modellerne FlowerPot, Topan, Globen og Panthella er kendt som nogle af de helt store værker. Modellerne er senere blevet reproduceres og redesignet. Det betyder blandt andet, at mange af lamperne nu kan fås i mange forskellige farver og varianter, ligesom nogle af lamperne er blevet transportable og batteridrevet. Derfor er det nu også muligt at gemme forstyrrende ledninger væk. Der er altså mange gode grunde til at indrette din bolig med lamper fra Verner Panton. 

Hvem var Verner Panton?

Verner Panton var en af de mest toneangivende danske designere i 1960’erne. Han eksperimenterede med nye og anderledes former og kraftige farver. Han udnyttede de nyeste materialer og produktionsmetoder på markedet, og nogle af hans yndlings materialer var glasfiber, plast og stål, som den dag i dag stadig afspejler hans designs. Han blev undervist af Poul Henningsen, og senere arbejdede han for en af Danmarks største arkitekter, Arne Jacobsen, så han har lært af de bedste. Panton havde desuden et nært venskab til Hans Wegner, men hvor Wegner var kendt for at arbejde med træ, lå Pantons store passion i arbejdet med anderledes og nye materialer, der kunne skabes i levende farver og geometriske former. 

Verner Pantons succes 

Gennem sit succesrige arbejdsliv modtag Verner Panton et hav af forskellige designpriser. I 1967 modtog han eksempelvis PH-prisen, der i samme år blev stiftet af PH-fonden. Prisen blev uddelt hvert år d. 9. september på Poul Henningsens fødselsdag. Panton gjorde sig dog ikke kun bemærket i Danmark, for han vandt også en lang række priser i udlandet. Blandt nogle af de væsentligste vandt han i 1963, 19968 og 1981 prisen ved International Design Award i USA.