5 smarte ting til dine vægge

Indretningstips til den blanke væg

Findes der noget mere kedeligt og uinspirerende end en stor, tom væg i dit hjem? Ikke hvis du spørger os! Derfor har vi fundet fem forskellige inspirationstips frem til dig, der ønsker at udsmykke din væg, så den bliver en naturlig forlængelse af din øvrige boligindretning.

Mal væggen i en anden farve end resten af rummets vægge

En hurtig, nem og stadig æstetisk flot løsning er at male væggen i en anden farve end resten af væggene i rummet. På den måde bliver farven på væggen udsmykning i sig selv, og du behøver derfor ikke nødvendigvis at gøre mere ved væggen for at få den til at træde i karakter – det gør den helt automatisk med sin nye farve. Find en farve, du kan lide, og sving så malerpenslen!

Lad smukke malerier pryde din væg

Apropos malerpensel, så kan du også overveje at pryde væggen med malerier. Det kan måske umiddelbart lyde en anelse dyrt, men det behøver ikke at være Monet, Picasso og tilsvarende på væggen – mindre kan også gøre det. Ofte kan du faktisk finde nogle rigtigt flotte malerier i genbrugsbutikker, og her kan du lave en rigtig fin handel med masser af flotte malerier til næsten ingen penge.

Opsæt flotte og praktiske hylder

Vægge kan piftes op med andet end farver. En mulighed er f.eks. at sætte forskellige hylder i træ op. Med hylder på væggen kan du pludselig opbevare forskellige ting direkte på væggen, og samtidig har du også mulighed for at pryde væggen yderligere ved at placere forskellige nipsting på hylderne. Hylder koster ikke alverden, og åbner op for en masse forskellige dekorationstiltag. Overvej derfor, om ikke hylder er det rette valg, når væggen skal friskes op.

Wallstickers

Kender du wallstickers? De kan bedst beskrives som store klistermærker, du kan sætte på din væg. Her kan du vælge mellem mange forskellige motiver, og blandt de mest populære motiver er kort, blomster og dyr. Derudover kan du også vælge at bruge tal eller bogstaver, som kan bruges til at skrive skelsættende datoer som bryllupsdag, fødselsdag og andet på væggen; eller forskellige citater.

Belysning

Femte og sidste tip i denne omgang er belysning. Hvis du ønsker at vække din væg til live, kan du sætte en eller flere lamper op på væggen, og evt. pege lyset i en bestemt retning, så det skaber flotte skygger og nuancer på væggen. Så er det slut med en kedelig og intetsigende væg!